1 2 3 4

Zgodovina

Avtocenter Sečovlje, d.o.o., Delavnica s tradicijo že od leta 1956
 
Vsaka uspešna zgodba ima svoj začetek. Naš mejnik beležimo v letu 1956, ko se je Alojz Udovič (oče Bojana Udoviča) z družino preselil v Piran in začel delati v mehanični delavnici podjetja Primorje (ki je imela svoj sedež nasproti nekdanje ladjedelnice na Bernardinu - Portorož). Kmalu je napredoval in začel sprejemati težja dela s področja kleparstva. Konec 60-ih leti, ko je delavnica Primorja zaradi prestrukturiranje gospodarstva zaprla svoja vrata, je Alojz Udovič postal kleparski mojster v takratni delavnici Zadruge v Luciji. Pod njegovim mentorstvom se je izučilo večina generacije tistega časa.
 

 

Leta 1970 se je odločil, da bo odšel na svoje. Tako je leto pozneje, v novozgrajeni hiši v Sečovljah, odprl svojo avtokleparsko delavnico, v kateri sta delala še dva mojstra, eden zadolžen za ličarska, drugi pa za mehanična dela. To delavnico je vodil do leta 1978, ko jo je predal sinu Bojanu. Ta se je zagnano podal v delo po očetovih stopinjah. 
 

 

Leta 1987 je odprl svojo prenovljeno delavnico, ki jo je nadgradil z ravnalno mizo ter pečjo za lakiranja, kasneje pa razširil še v ličarski oddelek. V vseh letih je delavnico dograjeval tako po prostorskih zmožnostih, vsebinsko kot kadrovsko. Kot sam poudarja še danes, se mu je slednje zdelo najpomembneje, saj je vedno poudarjal, da se kakovost delavnice ne meri samo v kvadratnih metrih in najnovejših strojih, ampak predvsem po posameznikih, ki v njej delajo. 
 

 

Prav zato je rad sprejemal na prakso številne dijake SKPŠ, nekateri izmed njih pa so za krajši ali daljši čas (p)ostali tudi njegovi zaposleni, nekateri  pa delajo danes pri največjih obalnih avtomobilskih servisih, kot sta npr. Porsche Koper d.o.o in Avto Jereb d.o.o.